Inboedelverzekering

Je inboedel is je erg waardevol en bij schade wil je er zeker van zijn dat alles goed verzekerd is. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar toch heeft vrijwel iedereen in Nederland een inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering is je inboedel verzekerd in het geval van schade. Onder je inboedel valt alles wat je op kunt pakken en meenemen, je bank, televisie etc. Je vloer kan onder je inboedel vallen; als je klik-laminaat hebt wat je kunt meeverhuizen valt dit onder je inboedel. Ligt de vloer vast, maar wil je die ook verzekerd hebben? Dan kan je daar een opstalverzekering voor afsluiten.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Met elke inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd voor onder andere schade door brand, storm, water, diefstal en inbraak. Sommige verzekeraars bieden nog extra’s, bij Optima helpen wij je graag om tot een passende verzekering te komen, aangepast aan jouw persoonlijke wensen en situatie.

Wat is het verschil met een opstalverzekering?

Alles wat vast zit aan je huis valt onder je opstalverzekering. Als je het op kunt pakken en meenemen valt het onder je inboedelverzekering. Schade aan bijvoorbeeld je deur of ramen vallen onder de opstalverzekering.

Wat kost een inboedelverzekering?

De hoogte van je premie hangt af van het bedrag dat verzekerd is. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je wil verzekeren of je kan de waarde van je inboedel bepalen aan de hand van de inboedelwaardemeter. Als je de waarde van je inboedel bepaald aan de hand van deze inboedelwaardemeter ben je gegarandeerd tegen onderverzekering.

Aanvullende verzekeringsopties

Om jouw verzekering helemaal op maat te maken kun je deze daarnaast nog uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Wij helpen je graag bij het maken van een goede en passende keuze! Bij deze aanvullende verzekeringen kan je denken aan aansprakelijkheid, allrisk, glasverzekering of buitenshuisdekking.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Download hier de inboedelwaardemeter 2022