Annuleringsverzekering

Soms moet je door omstandigheden je vakantie afzeggen of onderbreken. Wanneer je reis door ziekte, een ongeval of overlijden niet doorgaat of voortijdig wordt afgebroken, worden de kosten door een annuleringsverzekering in veel gevallen gedekt. Je kunt je reisverzekering daarom uitbreiden met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering vergoedt de gemaakte kosten als jij een deel van je reis moet annuleren. Belangrijk is dat het hierbij gaat om een situatie die je ten tijde van het afsluiten van de annuleringsverzekering niet aan zag komen. Een annuleringsverzekering vergoedt de gemaakte kosten bij bijvoorbeeld overlijden of ernstige ziekte van jezelf, huisgenoten of 1e en 2e graads familieleden; echtscheiding; zwangerschap; ernstige schade aan je huis of werkeloosheid. Wil je weten wanneer je annuleringsverzekering nog meer uitkeert? Neem contact met ons op!

Kortlopende of langlopende reisverzekering?

Je kunt kiezen uit een kortlopende of een langlopende annuleringsverzekering. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je vaak tegelijk af met een kortlopende reisverzekering. Deze geldt dan voor één vakantie. Het is belangrijk dat je de annuleringsverzekering binnen zeven dagen na het boeken van je reis afsluit, anders heb je geen dekking voor deze reis. Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is een doorlopende annuleringsverzekering het meest geschikt. Deze annuleringsverzekering is een jaar geldig. Elke vakantie of reis die je dat jaar maakt is gedekt onder deze verzekering, zolang je minimaal één overnachting hebt.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.