Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je arbeidsongeschikt bent kun je minder of helemaal niet werken. Voor zelfstandigen is er vanuit de overheid niets geregeld op het gebied van arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat je zelf moet zorgen voor een inkomen als je arbeidsongeschikt zou raken. Er zijn verschillende dekkingsmogelijkheden, wij adviseren je er graag over!

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

In het geval van arbeidsongeschiktheid krijg je als zelfstandig ondernemer geen uitkering vanuit de overheid. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt dan zekerheid. Hiermee ben je in geval van arbeidsongeschiktheid verzekerd van een inkomen.

Voor wie is een arbeidsongeschiktheidsverzekering geschikt?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voornamelijk bedoeld voor zelfstandig ondernemers. Voor deze groep is vanuit de overheid namelijk niets geregeld. Als zelfstandig ondernemer zul je daarom zelf moeten zorgen dat je goed verzekerd bent in het geval van arbeidsongeschiktheid.

Waarom zou je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Als je door bijvoorbeeld een ongeval je werk niet meer kunt doen en geen inkomsten meer hebt kan dat grote gevolgen hebben. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering blijf je verzekerd van inkomen. Dat geeft een veilig gevoel.

Welke dekkingsvormen zijn er?

De verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeraars hebben hun eigen aanduidingen voor de verschillende dekkingsvormen. Over het algemeen worden de volgend dekkingsvarianten gebruikt:

  • Arbeidsongeschiktheid als gevolg van ongevallen
  • Ongevallen en alle ziekten, met uitzondering van psychische klachten
  • Ongevallen en alle ziekten, inclusief psychische klachten

Maatwerk en deskundig advies

Bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn veel verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een verschillende eindleeftijd kiezen, de uitkeringsduur vaststellen en de eigen risicotermijn bepalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van je beroep, leeftijd en het bedrag dat je wilt verzekeren. Bij Optima helpen wij jou graag om tot een passende verzekering te komen, aangepast aan jouw persoonlijke wensen en situatie.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.