Uitvaartverzekering

Het is verstandig om tijdig na te denken over hoe je je uitvaart geregeld wilt hebben. Begraven of cremeren? Koffietafel of juist een borrel? Iedereen heeft zo zijn wensen voor een uitvaart. Zorg ervoor dat al je wensen bekend, maar vooral realiseerbaar zijn. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld tussen de 7.000 en de 10.000 euro. Zorg dat je voldoende verzekerd bent tegen de kosten van een uitvaart.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de kosten van je crematie of begrafenis geheel of gedeeltelijk gedekt zijn. De verzekering keert een bedrag uit of verleent één of meerdere diensten als je komt te overlijden. Met een uitvaartverzekering heb je de zekerheid dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van jouw uitvaart. De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van jouw leeftijd, het aantal jaar dat je premie wilt betalen en de hoogte van het verzekerde bedrag.

Hoe keert een uitvaartverzekering uit?

Bij een uitvaartverzekering zijn een aantal opties mogelijk. Je kunt kiezen voor een vaste gelduitkering aan je nabestaanden of een uitkering in natura in de vorm van een dienstenpakket. Je kunt ook nog de voorkeur hebben voor een combinatie van beide opties. Wij geven je graag een passend advies, dat goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

  • Natura uitvaartverzekering: Bij een natura uitvaartverzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar wordt de uitvaart door een uitvaartondernemer verzorgd. Het voordeel hiervan is de relatief lage premie en dat de nabestaanden weinig zelf hoeven te regelen. Het nadeel is de beperkte keuzevrijheid.
  • Kapitaal uitvaartverzekering: Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen hiermee zelf een uitvaartverzorger kiezen. Het voordeel hiervan is de ruime keuzevrijheid. Het nadeel is de relatief hoge premie en dat de nabestaanden zelf veel moeten regelen.
  • Combinatie uitvaartverzekering: Bij een combinatie uitvaartverzekering worden de natura- en kapitaaluitvaartverzekering samengevoegd. Dit heeft als voordeel dat er veel keuzevrijheid is en de nabestaanden zelf weinig hoeven te regelen. Het nadeel is de relatief hoge premie.

Wij adviseren jou graag in een persoonlijk gesprek om een passende uitvaartverzekering af te sluiten, die goed aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.