Overlijdensrisicoverzekering

Met de overlijdensrisicoverzekering bied je je nabestaanden financiële zekerheid. De overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een eenmalige uitkering bij overlijden. Je nabestaanden hebben dan voldoende kapitaal om de financiële lasten te dragen om verder te leven zoals zij dat gewend zijn. Dat is een veilig gevoel.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een losse verzekering waarvoor je meestal maandelijks premie betaalt. Als je tijdens de looptijd van de afgesloten overlijdensrisicoverzekering komt te overlijden keert de verzekering het verzekerde bedrag af. Het wordt hierom ook wel een levensverzekering genoemd. Een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten omdat bij het overlijden van iemand ook vaak direct een inkomen wegvalt. Het is daarom voor de nabestaanden belangrijk dat er geld ter beschikking komt om de financiële lasten te kunnen dragen. De hoogte van de premie is afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag bij overlijden. Daarnaast speelt leeftijd een rol in het bepalen van de premie, hoe ouder de verzekerde, hoe hoger de premie.

Welke soorten overlijdensrisicoverzekering zijn er?

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De premies en uit te keren bedragen verschillen onderling. Voor een uitgebreide uitleg en om te ontdekken welke het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen gaan we graag met je in gesprek!

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wordt altijd hetzelfde bedrag uitgekeerd bij overlijden. Het maakt dus niet uit of je in het eerste jaar dat de verzekering loopt overlijdt, halverwege of juist aan het einde.
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering: Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering neemt het uit te keren bedrag elk jaar af met een vast bedrag. In het eerste jaar wordt het meest uitgekeerd, in het laatste jaar het minst. Deze vorm is over het algemeen het goedkoopst.
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering: Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering neemt het uit te keren bedrag elk jaar af met een bepaald percentage. In het begin daalt dit bedrag beperkt en later daalt dit bedrag steeds sterker.

Wij adviseren jou graag in een persoonlijk gesprek om een passende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, die goed aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.