Lijfrenteverzekering

Om je pensioen aan te vullen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor banksparen, maar je kunt ook kiezen voor een lijfrenteverzekering. Met een lijfrenteverzekering leg je periodiek een bedrag in. Op deze manier bouw je kapitaal op. Dit kapitaal laat je op latere tijdstippen periodiek laten uitkeren.

Wat is een lijfrenteverzekering?

Lijfrente verzekeren is een verzekering afsluiten waarbij je een gegarandeerde uitkering krijgt. Je spreekt vooraf af voor welke periode je een uitkering krijgt en hoe hoog dit bedrag is. Dit bedrag staat vast voor de hele periode. Een lijfrenteverzekering is een soort levensverzekering. Deze verzekering kent twee fases, de opbouwfase en de uitkeringsfase.

  • Opbouwfase: bij de opbouwfase betaal je periodiek een premie (maandelijks of jaarlijks) of je legt éénmalig een groter bedrag in. Dat laatste wordt ook wel een koopsompolis genoemd.
  • Uitkeringsfase: vanaf een bepaald moment, bijvoorbeeld je pensioen, laat je de lijfrente uitkeren. Dit zorgt voor een extra inkomen. Je spreekt af hoe vaak je de lijfrente wilt laten uitkeren, per maand, kwartaal of per half jaar.

Wij adviseren jou graag in een persoonlijk gesprek om te kijken naar jouw persoonlijke wensen. Dan kunnen we samen kijken of een lijfrenteverzekering past bij jouw situatie en wensen en welke vorm het beste bij jou past.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.