Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een vorm van sparen. Je betaalt maandelijks of jaarlijks premie en ontvangt op een vooraf afgesproken moment in één keer een vooraf afgesproken bedrag. Op deze manier spaar je meestal voor een bepaald doel in de toekomst, bijvoorbeeld een aanvullend pensioen, de studie van kinderen, de aankoop van een vakantiehuis of het aflossen van de hypotheek.

Wat is een kapitaalverzekering?

Een kapitaalverzekering is een levensverzekering. Dat houdt in dat je een verzekering afsluit voor gebeurtenissen in het leven. Een kenmerk van een kapitaalverzekering is dat er alleen wordt uitgekeerd wanneer je tijdens de afgesproken datum nog in leven bent. Als je je kapitaalverzekering combineert met een overlijdensrisicoverzekering, een gemengde verzekering genoemd, keert de verzekeraar ook uit wanneer je voortijdig overlijdt. Met de verzekeraar spreek je dan af welk bedrag wordt uitgekeerd.

Sparen of beleggen?

Bij een kapitaalverzekering kun je kiezen uit een spaar- of beleggingsverzekering. Bij een spaarverzekering is de uitkering gegarandeerd, bij een beleggingsverzekering wordt de premie belegd in één of meerdere beleggingsfondsen. Hierdoor is de hoogte van de uitkering niet zeker.

  • Spaarverzekering: Bij een spaarverzekering leg je elke maand of jaar een vastgestelde premie in. Hier ontvang je een vooraf afgesproken vaste rente over van de verzekeraar.  Deze rente staat voor de hele looptijd van de verzekering vast. Het voordeel hiervan is dat je veel zekerheid hebt, je weet van te voren welk bedrag je zult ontvangen. Het nadeel is dat dat bedrag niet flink zal groeien.
  • Beleggingsverzekering: Bij een beleggingsverzekering worden de premies belegd in beleggingsfondsen. Dit brengt risico met zich mee. Het voordeel van een beleggingsverzekering is dat je vermogen veel kan groeien als de beurskoersen stijgen. Het nadeel is dat de beurskoersen ook kunnen dalen. Hierdoor is de kapitaaluitkering niet gegarandeerd en loop je dus het risico dat je niet het gewenste bedrag ontvangt.

Wij adviseren jou graag in een persoonlijk gesprek, om een passende kapitaalverzekering af te sluiten, die goed aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.