​​

Opstalverzekering

Een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) dekt schade aan de woning door bijvoorbeeld brand, storm of wateroverlast. Als je een woning bezit is het wettelijk gezien niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, maar vaak verplicht de bank je wel er een af te sluiten wanneer je een hypotheek afsluit. Voor het verzekerde bedrag gaat men uit van de herbouwwaarde. Dit is het bedrag wat nodig is om jouw woning in dezelfde staat te herbouwen. Onder de opstalverzekering valt alles wat vastzit aan het huis en je niet kunt weghalen zonder het te beschadigen. Alles wat je wel zo mee kunt nemen kan je verzekeren onder een inboedelverzekering.

Dekking van de opstalverzekering
Met elke opstalverzekering is je woning verzekerd voor onder andere schade door brand, storm, water, diefstal en inbraak. Sommige verzekeraars bieden nog extra’s, bij Optima helpen wij jou graag om tot een passende verzekering te komen, aangepast aan jouw persoonlijke wensen en situatie.

Aanvullende verzekeringsopties
Om jouw verzekering helemaal op maat te maken kun je deze daarnaast nog uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Wij helpen je graag bij het maken van een goede en passende keuze! Bij deze aanvullende verzekeringen kan je denken aan aansprakelijkheid, allrisk of glasverzekering.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Informatie aanvragen

Denk je er over na om een verzekering af te sluiten? Laat je dan door Optima informeren over de mogelijkheden.

Telefonisch: Je kunt Optima bereiken via 088-5434330.