Oldtimerverzekering

Als je een auto hebt die ouder is dan 25 jaar kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering. Over het algemeen accepteren verzekeraars deze alleen als je je auto recreatief of als hobby gebruikt. Zij stellen daarom een maximum aan het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Optima is gespecialiseerd in het verzekeren van oldtimers. Naast jarenlange ervaring hiermee heeft het team ook een grote passie voor oldtimers. Vanwege deze affiniteit begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk een goede oldtimerverzekering voor uw klassieker is.

Wat is een oldtimer?

Een oldtimer is een auto die al lange tijd niet meer geproduceerd wordt. Over het algemeen gaat het dan over een periode van 25 jaar of langer. Voor oldtimers gelden aparte regels met betrekking tot belasting en verzekeringen. In Nederland geldt bijvoorbeeld een belastingvrijstelling voor voertuigen die ouder zijn dan 40 jaar.

Wat is een oldtimerverzekering?

Als je een oldtimer heb ben je verplicht deze te verzekeren. Je mag immers niet zonder verzekering in een auto rijden. Een oldtimerverzekering kun je over het algemeen afsluiten over een auto die ouder is dan 25 jaar. Een voorwaarde hiervoor is dat deze auto niet voor dagelijks gebruik is, maar voor recreatief gebruik. Er geldt daarom een maximum aantal kilometers dat er per jaar gereden mag worden.

Waarom moet je een oldtimerverzekering afsluiten?

Dit is wettelijk verplicht. Als je een auto hebt waar je in rijdt moet deze verzekerd zijn. Je moet dus tenminste een WA, of wettelijke aansprakelijkheid verzekering afsluiten. Als je dan een ongeval veroorzaakt ben je verzekerd tegen de schade die je een ander aanbrengt.

Wat is het verschil tussen een oldtimerverzekering en een autoverzekering?

Een oldtimerverzekering is goedkoper dan een gewone autoverzekering. Doordat je deze auto enkel recreatief rijdt en niet dagelijks is het risico dat je een ongeval veroorzaakt kleiner. Hierdoor is de premie van een oldtimerverzekering lager.

Wat kost een oldtimerverzekering?

Dat hangt af van de gewenste dekking. Voor een WA-verzekering is de premie vastgesteld. Als je meer dekking wilt zoals een allriskverzekering hangt de hoogte van de premie af van de waarde van je auto. Deze waarde moet dan worden vastgesteld door een taxatie.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.