Motorverzekering

Als je een motor koopt ben je wettelijk verplicht deze te verzekeren. Er zijn een aantal verschillende dekkingsopties en aanvullende verzekeringsopties. Bij Optima helpen wij jou graag om tot een passende verzekering te komen, aangepast aan jouw persoonlijke wensen en situatie.

Verschillende dekkingsopties

  • WA: De wettelijke aansprakelijkheid, ook wel WA-verzekering genoemd,  is de goedkoopste, maar ook meest beperkte dekking. Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade die je veroorzaakt met je motor vergoed, maar de schade aan jouw eigen motor niet.
  • Beperkt casco: Met de beperkt casco, ook wel WA plus genoemd, ben je naast de WA dekking ook verzekerd voor schade aan je eigen motor veroorzaakt door onder andere brand, diefstal of storm. Schade aan je eigen motor die jijzelf hebt veroorzaakt wordt niet vergoed.
  • Allrisk: Met de allrisk verzekering, ook wel volledig casco genoemd, heb je de meest volledige dekking. Alles waar je met beperkt casco voor verzekerd bent valt hieronder, maar ook schade aan je eigen motor die jijzelf hebt veroorzaakt wordt vergoed.
Oorzaak schade WA-verzekering  Beperkt casco  Allrisk         
Schade aan derden
Brand  
Diefstal  
Storm  
Botsingen met dieren  
Aanrijdingen    
Zelf veroorzaakte schade    

 

Aanvullende verzekeringsopties

Om jouw verzekering helemaal op maat te maken kun je deze daarnaast nog uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn verplicht of nodig in jouw situatie. Wij helpen je graag bij het maken van een goede en passende keuze! Bij deze aanvullende verzekeringen kan je denken aan een schadeverzekering voor in-/opzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.