Bromfietsverzekering

Als je een bromfiets hebt is het wettelijk verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Dit kan bij verschillende aanbieders en met verschillende dekkingsvormen. Bij Optima vergelijken we de verschillende brommerverzekeringen met elkaar om te zorgen dat we voor jou een brommerverzekering kunnen afsluiten die perfect past bij jouw situatie en wensen.

Welke bromfietsverzekeringen zijn er?

Als je een bromfietsverzekering afsluit kun je kiezen uit drie verschillende dekkingsvormen.

  • WA: De wettelijke aansprakelijkheid, ook wel WA-verzekering genoemd,  is de goedkoopste, maar ook meest beperkte dekking. Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade die je veroorzaakt met je bromfiets vergoed, maar de schade aan jouw eigen bromfiets niet.
  • Beperkt casco: Met de beperkt casco, ook wel WA plus genoemd, ben je naast de WA dekking ook verzekerd voor schade aan je eigen bromfiets veroorzaakt door onder andere brand, diefstal of storm. Schade aan je eigen bromfiets die jijzelf hebt veroorzaakt wordt niet vergoed.
  • Allrisk: Met de allrisk verzekering, ook wel volledig casco genoemd, heb je de meest volledige dekking. Alles waar je met beperkt casco voor verzekerd bent valt hieronder, maar ook schade aan je eigen bromfiets die jijzelf hebt veroorzaakt wordt vergoed.
Oorzaak schade  WA-verzekering  Beperkt casco  Allrisk         
Schade aan derden
Brand  
Diefstal  
Storm  
Botsingen met dieren  
Aanrijdingen    
Zelf veroorzaakte schade    

 

Hoe kies je nu tussen de verschillende dekkingsvormen? Dat hangt af van een aantal factoren. Ten eerste de waarde van je bromfiets. De nieuwwaarde is van belang, maar de dagwaarde ook zeker. Verder hangt het af van de leeftijd van je bromfiets en jouw eigen risicobereidheid. Over het algemeen kiezen de meeste mensen met een nieuwe bromfiets of een bromfiets met een waarde van meer dan 800 euro voor diefstal dekking.

Wat kost een bromfietsverzekering?

De premie die je voor je bromfietsverzekering gaat betalen wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Je kunt hierbij denken aan het bromfietsmerk, het type bromfiets, de leeftijd van je bromfiets, jouw eigen leeftijd, het aantal kilometer dat je ongeveer gaat rijden per jaar en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Aan de hand van deze factoren en jouw eigen wensen met betrekking tot voorwaarden en dekking vergelijken wij de verschillende bromfietsverzekeringen met elkaar om te zorgen dat jij een goed passende bromfietsverzekering hebt, waar je niet te veel voor betaalt.

Wat is de goedkoopste bromfietsverzekering?

Er bestaat niet zo iets als dé goedkoopste brommerverzekering. Hoe hoog de premie ligt verschilt namelijk niet alleen per verzekeraar, maar ook per verzekeringsnemer. Er is niet één aanbieder die altijd goedkoper is. Als je toch de goedkoopste brommerverzekering wilt is het daarom handig om voor jouw situatie meerdere verzekeraars te vergelijken. Bij Optima vergelijken we alle aanbieders met elkaar. Zo kunnen  we altijd de goedkoopste  scooterverzekering bieden.

Is de goedkoopste bromfietsverzekering ook de beste?

Dat hoeft niet zo te zijn. Goedkope scooterverzekering hebben vaak beperktere voorwaarden. De premie ligt dan wel lager, maar bijvoorbeeld je eigen risico kan hoger liggen. De goedkoopste brommerverzekering is daardoor niet automatisch de beste keuze voor jou. Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering is het daarom belangrijk om naast de premie ook te kijken naar de voorwaarden.

Hoe zeg ik mijn oude bromfietsverzekering op?

Je hoeft niet zelf je oude bromfietsverzekering op te zeggen. Als jij een nieuwe bromfietsverzekering afsluit via Optima regelen wij dat namelijk voor je. Wij zorgen dat op het moment dat je nieuwe bromfietsverzekering in gaat je oude bromfietsverzekering opgezegd wordt.

Welke aanvullende verzekeringsopties zijn er?

Om jouw verzekering helemaal op maat te maken kun je deze daarnaast nog uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn verplicht of nodig in jouw situatie. Wij helpen je graag bij het maken van een goede en passende keuze! Bij deze aanvullende verzekeringen kan je denken aan een schadeverzekering voor in-/opzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.