Rechtsbijstandverzekering

Het kan jou ook overkomen, het is niet ondenkbaar dat je terecht komt in een juridisch conflict. Denk aan arbeidsconflicten, ondeugdelijke goederen geleverd krijgen of conflicten met je gemeenten. Kortom geschillen bij wonen, werken, verkeer en vakantie. Een rechtsbijstandverzekering is een zogenoemde natura verzekering. Dit houdt in dat er niet in geld, maar in diensten wordt uitgekeerd. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische bijstand bij een conflict. Als er een rechter bij betrokken is of er specialistische kennis nodig is wordt de zaak vaak uitbesteed. Dit kan met een advocaat via de verzekeraar of door zelf een advocaat te kiezen. Wij leggen je in een persoonlijk gesprek graag uit wat de verschillende mogelijkheden zijn!

Welke dekkingen zijn er?

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel verstandig. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen, bijvoorbeeld:

  • Arbeidsconflicten: Bijvoorbeeld in het geval van een (dreigend) ontslag of ander conflict met je werkgever.
  • Consument: Bijvoorbeeld als je ondeugdelijke goederen geleverd krijgt , een conflict bij het huren van goederen of een conflict met bijvoorbeeld je internetprovider.
  • Wonen: Bijvoorbeeld een conflict met de gemeente of overheid, je buren of de verhuurder van je huis.

Je kunt zelf kiezen uit verschillende dekkingen. Daarnaast kun je ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor je automotor of bromfiets. Wij geven je graag een passend advies, aangepast aan jouw situatie en wensen!

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.