Autoverzekering

Als je een auto hebt is het wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit kan bij verschillende aanbieders en met verschillende dekkingsvormen. Bij Optima vergelijken we de verschillende autoverzekeringen met elkaar om te zorgen dat we voor jou een autoverzekering kunnen afsluiten die perfect past bij jouw situatie en wensen.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Als je een autoverzekering afsluit kun je kiezen uit drie verschillende dekkingsvormen. 

  • WA: De wettelijke aansprakelijkheid, ook wel WA-verzekering genoemd,  is de goedkoopste, maar ook meest beperkte dekking. Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering wordt de schade die je veroorzaakt met je auto vergoed, maar de schade aan jouw eigen auto niet.
  • Beperkt casco: Met de beperkt casco, ook wel WA plus genoemd, ben je naast de WA dekking ook verzekerd voor schade aan je eigen auto veroorzaakt door onder andere brand, diefstal, storm of ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die jijzelf hebt veroorzaakt wordt niet vergoed.
  • Allrisk: Met de allrisk verzekering, ook wel volledig casco genoemd, heb je de meest volledige dekking. Alles waar je met beperkt casco voor verzekerd bent valt hieronder, maar ook schade aan je eigen auto die jijzelf hebt veroorzaakt wordt vergoed.
Oorzaak schade WA-verzekering  Beperkt casco  Allrisk                 
Schade aan derden
Brand  
Diefstal  
Storm  
Sterretje in je ruit  
Botsingen met dieren   
Aanrijdingen    
Zelf veroorzaakte schade     

Hoe kies je nu tussen de verschillende dekkingsvormen? Dat hangt af van een aantal factoren. Ten eerste de waarde van je auto. Verder hangt het af van de leeftijd van je auto en jouw eigen risicobereidheid. . Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken welke optie het beste bij jouw wensen en situatie past.

Wat kost een autoverzekering?

De premie die je voor je autoverzekering gaat betalen wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Je kunt hierbij denken aan het automerk, het type auto, de leeftijd van je auto, jouw eigen leeftijd, het aantal kilometer dat je ongeveer gaat rijden per jaar en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Aan de hand van deze factoren en jouw eigen wensen met betrekking tot voorwaarden en dekking vergelijken wij de verschillende autoverzekeringen met elkaar om te zorgen dat jij een goed passende autoverzekering hebt, waar je niet te veel voor betaalt.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Er bestaat niet zo iets als dé goedkoopste autoverzekering. Hoe hoog de premie ligt verschilt namelijk niet alleen per verzekeraar, maar ook per verzekeringsnemer. Er is niet één aanbieder die altijd goedkoper is. Als je toch de goedkoopste autoverzekering wilt is het daarom handig om voor jouw situatie meerdere verzekeraars te vergelijken. Bij Optima vergelijken we alle aanbieders met elkaar. Zo zouden we altijd de goedkoopste autoverzekering kunnen bieden.

Is de goedkoopste autoverzekering ook de beste?

Dat hoeft niet zo te zijn. Goedkope autoverzekering hebben vaak beperktere voorwaarden. De premie ligt dan wel lager, maar bijvoorbeeld je eigen risico kan hoger liggen. De goedkoopste autoverzekering is daardoor niet automatisch de beste keuze voor jou. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het daarom belangrijk om naast de premie ook te kijken naar de voorwaarden.

Hoe zeg ik mijn oude autoverzekering op?

Je hoeft niet zelf je oude autoverzekering op te zeggen. Als jij een nieuwe autoverzekering afsluit via Optima regelen wij dat namelijk voor je. Wij zorgen dat op het moment dat je nieuwe autoverzekering in gaat je oude autoverzekering opgezegd wordt.

Welke aanvullende verzekeringsopties zijn er?

Om jouw verzekering helemaal op maat te maken kun je deze daarnaast nog uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn verplicht of nodig in jouw situatie. Wij helpen je graag bij het maken van een goede en passende keuze! Bij deze aanvullende verzekeringen kan je denken aan een ongevallen inzittendenverzekeringschadeverzekering voor inzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering.

Bel ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Informatie aanvragen

Denk je er over na om een verzekering af te sluiten? Laat je dan door Optima informeren over de mogelijkheden.

Telefonisch: Je kunt Optima bereiken via 088-5434330.