​​

Heb je schade? Dan regelen wij de afhandeling graag goed en snel voor je. De schade kun je met behulp van de schadeformulieren aan ons doorgeven, maar het is ook mogelijk om de schade online te melden. Download hiervoor de Optima app.

Wat te doen bij schade?

De verzekeringsmaatschappij stelt het verplicht om direct maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld bij een gesprongen waterleiding de leiding direct af te sluiten en het overtollige water af te voeren. Voor het maken van noodmaatregelen moet je soms kosten maken. Meld deze kosten altijd bij ons.

Neem na het treffen van de meest dringende noodmaatregelen foto’s van de geleden schade. Deze foto’s dienen als bewijsstuk. Je kunt er beter te veel dan te weinig maken. Breng de schade goed in kaart zodat het duidelijk is wat de schade is.

De schade kun je met behulp van de schadeformulieren aan ons doorgeven, maar het is ook mogelijk om de schade online te melden. Neem telefonisch contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het melden van je schade.

Nadat de schade bij ons is gemeld, nemen wij contact op met de verzekeraar die de schade zal beoordelen. In sommige gevallen zal er een schade-expert langs komen. Dit is afhankelijk van de hoogte van het schadebedrag of bij uitzonderlijke schades. De schade-expert zal dan langskomen om de schade ter plaatste te bekijken en het schadebedrag vaststellen.

Bij schade

  • Bij autoschades moet je op locatie de voorkant van het schadeformulier invullen. Thuis kun je de achterkant van het formulier invullen. Op de achterkant zul je ook een schatting van de schade op moeten geven. Je kunt dit bedrag bij een autogarage laten vaststellen.
  • Als je in een huurwoning woont, meld de schade dan ook bij de verhuurder. De schade aan het pand kan door de verhuurder dan op zijn of haar eigen opstalverzekering worden verhaald.

Bij schadeafhandeling

  • Wanneer je autoreparateur is aangesloten als autoherstelbedrijf bij je verzekeraar hoeft er geen schade-expert langs te komen. Vaak heeft het ook financiële voordelen om je auto te laten repareren bij een aangesloten autoherstelbedrijf. Naast financiële voordelen zal ook de afhandeling van de schade en de betaling van het schadebedrag door het autoherstelbedrijf en de verzekeraar worden geregeld.
  • Indien de reparateur niet is aangesloten bij je verzekeraar moet je zelf de factuur betalen en krijg je indien de schade wordt gedekt, het schadebedrag van de verzekeraar uitgekeerd.
  • Vaak staat op de groene kaart vermeld welke bedrijven zijn aangesloten bij je verzekeraar of waar je dit kunt vinden. Je kunt ons ook altijd bellen om erachter te komen welke autoherstelbedrijven zijn aangesloten bij je schadeverzekeraar.
  • Als je het niet eens bent met het vastgestelde schadebedrag, dan heb je het recht om een contra-expert in te schakelen. De contra-expert zal ook een rapport maken van de schade en deze bespreken met de eerste schade-expert. Komen zij er samen niet uit dan wordt er een derde expert ingeschakeld. De conclusie van de derde expert is bindend.
Schade melden

Schade? Dan regelen wij de afhandeling graag goed en snel voor je.

Telefonisch: Optima is te bereiken via
088-5434330

Autoschade

Als je te maken krijgt met een schade of ongeluk met je auto en je hebt de verzekering via Optima afgesloten, stel ons dan meteen op de hoogte. Wij helpen je verder.

Lees meer

Schade aan je inboedel

Is je inboedel door brand beschadigd of zijn je spullen gestolen? Of is je telefoon gevallen en ben je benieuwd of dat je recht hebt of een vergoeding? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Aansprakelijkheid

Heeft één van je gezinsleden schade toegebracht aan de eigendommen van iemand anders? Of heeft iemand anders schade toegebracht aan jouw eigendommen? 

Lees meer

Schade aan je woning

Heb je schade aan je huis door bijvoorbeeld brand of storm? Of is er ingebroken en is hierdoor uw woning beschadigd? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Lees meer

Rechtsbijstand inschakelen

Heb je een probleem met je werkgever of ben je aansprakelijk gesteld en heb je juridische hulp nodig. Neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen helpen.

Lees meer

Schade tijdens je vakantie

Heb je hulp nodig tijdens je reis? Ben je bestolen of heb je je vakantie onverwachts moeten afbreken? Dan is het goed om te weten wat je het beste kunt doen.    

Lees meer