Rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Naast de verzekering aan je auto kun je je aanvullend verzekeren met een rechtsbijstandverzekering. Dit houdt in dat je recht hebt op professionele juridische hulp bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeluk met een of meerdere auto’s. Als de zaak dan voor de rechter komt om te bepalen wie het ongeluk veroorzaakt heeft heb jij recht op professionele juridische hulp.

In welke situaties kun je juridische hulp gebruiken?

  • Onschuld verdedigen: Als je een botsing krijgt met een andere bestuurder kan deze jou aansprakelijk stellen voor het ongeval, hoewel de schuld bij de tegenpartij zou kunnen liggen. In dat geval kun je juridische hulp krijgen om je onschuld te verdedigen.
  • Tegenpartij aansprakelijk stellen: Als je een botsing krijgt met een andere bestuurder en deze als schuldige is aangewezen kun je juridische hulp krijgen om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor zowel letselschade als materiële schade.
  • Strafvervolging na verkeersovertreding: Als je na een ongeval of overtreding strafrechtelijk vervolgd wordt kun je hierbij juridische hulp krijgen.
  • Conflicten oplossen met dealer of garage: Als je een conflict hebt over je auto met een dealer of garage over bijvoorbeeld aankoop, verkoop of uitgevoerd onderhoud kun je hierbij juridische hulp krijgen. De dealer of garage moet dan wel aangesloten zijn bij de BOVAG.

Voor meer informatie en een persoonlijk gesprek kun je ons op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 bereiken op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Informatie aanvragen

Denk je er over na om een verzekering af te sluiten? Laat je dan door Optima informeren over de mogelijkheden.

Telefonisch: Je kunt Optima bereiken via 088-5434330.