Execution only hypotheek

Execution only hypotheek

Een recente ontwikkeling op het gebied van hypotheken is de opkomst van zogenoemde “execution only” hypotheken. Steeds meer partijen bieden deze dienst aan. Maar wat is een “execution only” hypotheek eigenlijk? En voor wie is zelf online een hypotheek afsluiten geschikt? Wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen? Bij Optima hebben wij antwoord op al je vragen.

Wat is een execution only hypotheek?

Een execution only hypotheek is een hypotheek die je zelf online afsluit. Dit doe je dan zonder advies van een hypotheekadviseur. Je hoeft dan ook geen advieskosten te betalen en bent daardoor goedkoper uit. Een execution only hypotheek kun je rechtstreeks bij een geldverstrekker afsluiten of bij een tussenpersoon die hypotheken van meerdere geldverstrekkers aanbiedt. Bij Optima is het mogelijk om als starter zelf jouw hypotheek af te sluiten zonder advies, nu tijdelijk voor slechts €500.

Voor wie is een execution only hypotheek geschikt?

Een execution only hypotheek is geschikt voor starters die voor het eerst een huis kopen die verstand hebben van hypotheken en aanverwante financiële producten.  Je kunt hierbij denken aan  overlijdensrisicoverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en werkloosheidsverzekeringen. Omdat wij het belangrijk vindt dat je een passende hypotheek afsluit kun je bij Optima alleen een execution only hypotheek afsluiten als je een voldoende haalt voor de kennis- en ervaringstoets.

Wat zijn de voordelen van een execution only hypotheek?

Met een execution only hypotheek betaal je enkel voor het afsluiten van de hypotheek. Doordat je geen advies krijgt betaal je hier ook geen kosten voor. Zo kun je meer dan €1000 euro besparen, door jezelf te verdiepen in hypotheken. Daarnaast kun je dit doen op het moment dat het jou het beste uitkomt, zonder dat je een afspraak moet maken met een adviseur.

Wat zijn de nadelen van een execution only hypotheek?

Een hypotheek is een grote financiële beslissing, waar je nog jarenlang aan vast zit. Het gaat om grote bedragen en kan ingewikkeld zijn. Als je niet genoeg van hypotheken af weet kan een professioneel hypotheekadviseur je al snel duizenden euro’s helpen besparen over de volledige looptijd van je hypotheek. Een execution only hypotheek is dus alleen voordelig voor mensen die voldoende weten over hypotheken.