De voordelen van oversluiten

De voordelen van oversluiten

Op dit moment staat de hypotheekrente historisch laag. Dat betekent dat dit hét moment is om je hypotheek over te sluiten. Dat levert immers meteen geld op. Lees hier alle voordelen van je hypotheek nu oversluiten:

  • Direct je maandlasten verlagen.
  • Zekerheid op de lange termijn.
  • Geen risico op aflossingsproblemen aan het einde van de looptijd.

Lagere maandlasten

Doordat de rente die je moet betalen over je hypotheekbedrag op dit moment lager is dan toen je deze afsloot worden je maandlasten lager als je je hypotheek oversluit naar een nieuwe hypotheek. Hierdoor bespaar je meteen op je maandlasten en houd je dus elke maand geld over. Daar staat tegenover dat je een boeterente betaalt om de bank te compenseren. Wij rekenen graag in een kosteloos en vrijblijvend inventarisatiegesprek voor je uit of oversluiten in jouw situatie zin heeft! Wij bemiddelen voor meer dan 20 geldverstrekkers, dus kunnen je altijd de scherpste rente en beste voorwaarden bieden.

Zekerheid op de lange termijn

Niemand weet wanneer de hypotheekrente weer zal stijgen, maar de kans is groot dat dat weer gaat gebeuren. Om te zorgen dat je ook dan nog zekerheid hebt kun je kiezen voor een lange rentevast periode. Zo ben je ook over 20 jaar nog verzekerd van lage maandlasten, wat de hypotheekrente ook doet.

Geen risico op aflossingsproblemen

Veel mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheek moet echter aan het eind van de looptijd wél afgelost worden. Dit kan problemen opleveren en in het ergste geval zul je je huis moeten verkopen. Door je hypotheek over te sluiten naar een andere aflosvorm ben je deze problemen voor en loop je geen risico aan het einde van de looptijd.

Ontvang nu gratis een gepersonaliseerd hypotheekrapport van Optima met behulp van onze hypotheektool of vul het formulier in voor een kosteloos en vrijblijvend inventarisatiegesprek met één van onze hypotheekadviseurs.