​​

Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten betekent dat je met je hypotheek naar een andere geldverstrekker gaat. Er kunnen verschillende redenen zijn om je hypotheek over te sluiten, maar de belangrijkste is vrijwel altijd lagere maandlasten en/of rente. Als je je hypotheek hebt afgesloten toen de rente hoog stond kan het interessant zijn om eens te berekenen of je kunt besparen op je lasten door over te sluiten. Bij Optima kijken wij graag eens met je mee naar jouw hypotheek.

Kosten oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek brengt ook kosten met zich mee. Als je vroegtijdig van je huidige hypotheek af wilt wordt er een boete in rekening gebracht bij het oversluiten van je hypotheek. Bij de nieuwe aanbieder zullen er oversluitkosten betaald moeten worden. Hierdoor kan het lijken alsof je hypotheek oversluiten vooral veel geld kost, terwijl het ook veel geld op kan leveren.

Wil je weten of oversluiten in jouw situatie gunstig is en welke hypotheek dan het beste bij jouw situatie en wensen past? Neem dan contact op met ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek! Hiervoor kun je ons op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 bereiken op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend eerste gesprek

In het eerste gesprek wil de adviseur veel over jouw wensen en situatie weten. Daarnaast legt hij je ook onze werkwijze uit en geeft hij vast wat inzichten. Aan het eind van het gesprek bepaal je of je verder wilt gaan. 

Wat houdt een adviesgesprek in? 

  • Samen bespreken wij jouw financiële situatie en jouw wensen. 
  • Wij maken gelijk ook de financiële gevolgen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid inzichtelijk.
  • Je krijgt een persoonlijk adviesrapport waarin in duidelijke woorden jouw hypotheekadvies op maat staat.
  • Je hypotheekadviseur regelt het afsluiten van de hypotheek voor je.