​​

Blog: vaak gestelde vragen

Vragen en onderwerpen rondom hypotheken en verzekeringen die voor onze klanten belangrijk zijn. 

Hypotheek met BKR registratie

Als je een negatieve BKR registratie heb wordt het lastiger om een hypotheek af te sluiten. Wat is het BKR eigenlijk? En hoe kun je voorkomen dat je een negatieve BKR registratie krijgt? Lees hier alles over BKR registraties en hypotheken.

Execution only hypotheek

Een recente ontwikkeling op het gebied van hypotheken is de opkomst van zogenoemde “execution only” hypotheken. Steeds meer partijen bieden deze dienst aan. Maar wat is een “execution only” hypotheek eigenlijk? En voor wie is zelf online een hypotheek afsluiten geschikt? Wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen? Bij Optima hebben wij antwoord op al je vragen.

Wat is het verschil tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek?

Als je voor het eerst een huis koopt zijn er twee hypotheekvormen interessant. Met hypotheekvorm bedoelen we de manier waarop je je hypotheek aflost. Er zijn een aantal verschillende hypotheekvormen, maar alleen bij een hypotheek die je in 30 jaar aflost in de vorm van een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Maar wat zijn annuïteitenhypotheken eigenlijk? En wat is het verschil met een lineaire hypotheek? Lees het hier!

Blog: vaak gestelde vragen

Vragen en onderwerpen rondom hypotheken en verzekeringen die voor onze klanten belangrijk zijn. 

Onze klanten vertellen

Onze klanten vertellen graag hoe ze onze dienstverlening ervaren. Lees hier de reviews :